Bild 2019-03-18 kl. 10.36

Julbrev

Det lackar mot jul och helgdagarna närmar sig med stormsteg. Anckerbyn ligger inbakad i snö. I galleriet ser ni färska bilder från Haverdal.

Vår trädgårdsmästare Johan kommer avsluta sitt arbete hos oss, efter lång tid. Vi tackar Johan för ett fantastiskt fint och professionellt samarbete. Holms trädgårdsservice, som har haft samarbete med Johan, kommer ta över arbetet från och med årsskiftet. Avtalet är påskrivet. Det första som Mikael, på Holms, kommer göra är att beställa ca 75 oxelhäckbuskar och byta ut dem mot de döda samt att fälla ett par stora träd. I övrigt sköter de det normala vinterarbetet med ängarna.

Under hösten har det upptäckts ett par problem med murarna i några av husen i länga 20- 32. Dessa är nu åtgärdats, och vi återkommer med info om fortsatta årgärder.

Ett nytt tak till garaget i dungen är beställt. Kenneths bygg kommer byta det inom en snar framtid.

Arbetet med att åtgärda skadade takplattorna är nu färdigt då även taken på länga 8-14 gåtts igenom.

Till våren kommer murarna i höghuset att repareras och målas. Då ska murytorna vara fria och åtkomliga för murare och målare, och mot ängen måste finnas ett 1,5 meter brett ros- och buskfritt område.

Under hösten har den stadgeenliga inspektionen av husens yttre skick genomförts. Glädjande nog har man i flera hus börjat åtgärda problem som upptäckts vid fjolårets inspektion.

Några hus genomför nu en gemensam upphandling av nya pardörrar utformade enligt originalutförande. Om det finns ytterligare intressenter för att delta i denna gemensamma upphandling är ni välkomna att kontakta styrelsen.


Med detta önskar vi i styrelsen alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år, så ses vi snart i Haverdal.

//Anna, Claes, Malin, Mats, Tobias och William
 

Etiketter: julbrev

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter