Bild 2019-03-18 kl. 10.36

Julhälsning!

Julbrev
Nu har tredje advent passerat och julhelgen närmar sig. Anckerbyn ligger nu i vinteride och lite snö täcker tak och ängar.

Holms Trädgårdsservice, som under lång tid samarbetade med vår tidigare trädgårdsmästare Johan, har nu under året tagit över skötsel av mark och grönområden. De har en god erfarenhet av vårt område och de insatser som behöver göras kontinuerligt och årligen.

Den sista etappen av murrenovering (höghusen) har slutförts och besiktning kommer att ske när husen öppnas upp till våren. Arbetet fördyrades dock på grund av behov av byggnadsställningar för att kunna åtgärda reparationerna och måleriet på de högre husen.

Midsommarfirandet kunde i år genomföras i härligt sommarväder och sol. Barn och vi andra dansade runt till sedvanlig skönsång och gitarrspel, lekar, glass och kexchoklad!

Den 14 juli samlades en skara Anckerbybor med spadar, krattor, skottkärror och diverse annan utrustning för att gemensamt ta hand om våra grönområden. Åter en stor uppslutning. TACK! Väl mött nästa år. Vi återkommer med datum under våren.

Styrelsen har under året konstaterat kostnadsökningar för bl a vatten, sophantering och avlopp med närmare 20%. Vidare innebär inflationsprognoser, ränteökningar samt ökade kostnader för murarnas renovering att styrelsen sett sig tvungen att i enlighet med Bostadsrättslagen möta detta med nödvändig avgiftshöjning. Höjning sker med 5% från 1 januari och enligt tidigare stämmobeslut (avseende ökad fastighetsavgift) med ytterligare 5% från 1 april 2023. Det kan bli aktuellt med successiva höjningar för
att säkerställa Anckerbyns ekonomi och framtid. Ett kortfristigt lån har tagits för att täcka upp för en tillfällig likviditetsbrist.

Under våren 2023 kommer den stadgeenliga inspektionen av husens yttre skick att utföras.
Nästa år fyller Anckerbyn 70 år! Det skall firas förstås. Lördag den 22 juli måste bokas i sommarens kalender. Vi börjar redan på dagen och avslutar med middag om aftonen. Tält är bokat. Styrelsen ber att få återkomma med ytterligare kalasdetaljer under våren.

Nu önskar vi i styrelsen er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År, så ses vi snart i Haverdal

// Tobias, William, Mats, Malin, Claes och Mia
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter